Manifest van de 'Giesbaergske Koleuren Gazette'
 

Giesbaergske Koleuren Gazette is een vrijwillig, onafhankelijk en intercultureel project dat met de editie van een driemaandelijkse online krant op twee pijlers steunt: enerzijds wil de Gazette intercultureel werken door mensen uit alle culturen bij hen thuis, in onze Oostvlaamse provinciestad Geraardsbergen, te gaan interviewen en anderzijds wil de Gazette dieper in gaan op duurzame transitie in de samenleving. 

De krant verschijnt driemaandelijks (1 januari, 1 april, 1 juli, 1 oktober) online leesbaar (page-flip) op de website. Een gedrukte versie van de krant is ook beschikbaar op verschillende verdeelpunten in Geraardsbergen. 

De edities van de Giesbaergske Koleuren Gazette zijn ook leesbaar in de bibliotheken van de Vlaamse Ardennen.

De Giesbaergske Koleuren Gazette is gratis online leesbaar op www.giesbaergskekoleurengazette.be


Het project startte met de eerste editie die op 1 januari 2012 gepubliceerd werd op de website www.giesbaergskekoleurengazette.be; sindsdien wordt er driemaandelijks een nieuw nummer van de gratis Gazette gepubliceerd, met vrij en onafhankelijk leesvoer. Intussen werken een tiental vrijwilligers mee om tekstbijdragen aan te brengen.

Giesbaergske Koleuren Gazette is ook op Facebook.

Met de tweede pijler over de transitie heeft Giesbaergske Koleuren Gazette ook bijzondere aandacht voor ecologie en duurzaamheid, met artikels en interviews over bv. Lets Geraardsbergen, natuurgebied De Rietbeemd, Fietsersbond, Climaxi, Oikos enz.

In dat luik past ook de even vrijwillige en onafhankelijke Fietscampagne 'Cycling this City' van Giesbaergske Koleuren Gazette, die in de opeenvolgende edities gepubliceerd wordt. 
'Cycle' duidt hier enerzijds op de 'cycle', de cyclus die is voor een verandering ten goede om onze samenleving weer leefbaarder te maken, en anderzijds op het Engelse woord voor 'fietsen', dat daarin beslist kan helpen.
Op die manier, en in samenwerking met de lokale Fietsersbond Geraardsbergen-Lierde, wil Giesbaergske Koleuren Gazette het fietsen helpen promoten.
De volledige fietscampagne staat hier te kijk: http://www.giesbaergskekoleurengazette.be/fietscampagne.htm

Naast de publicaties zet Giesbaergske Koleuren Gazette ook socio-culturele activiteiten op, zoals het Koleurenfeest, een straatfeest voor buren&culturen, dat op 7 september 2013 de eerste keer plaatsvond in de Vredestraat van de Geraardsbergse binnenstad, op een evenzo vrijwillige en onafhankelijke manier.
Het Koleurenfeest IV is alvast gepland op zondag 4 september 2016, in de straat met toepasselijke naam, de Vredestraat, Geraardsbergen)
Andere activiteiten, zoals 'Lezen in de Lente' (een initiatief van 't Uilekot vzw), Pic Nic the Streets, auteurslezingen e. a. worden opgestart en uitgebouwd.

Omdat (nog) niet iedereen over snel internet kan beschikken, maakt de redactie van de Giesbaergske Koleuren Gazette er werk van om de edities ook in papieren versie beschikbaar te maken.

Wim Schrever, Gazettemaker en hoofdredacteur.

 

 
Partners van de Gazette
 
Alle edities samen vindt u op deze link: 
Fietscampagne 'We Cycle this City' van de Giesbaergske Koleuren Gazette:Spraakmakers uit vorige edities van de k(l)eurige krant:
 
 
Sponsorpagina

           

Copyright © 2012, Studio Schrever • Alle rechten voorbehouden

Copyright © 2012, Uitg. Eigenbegeer • Alle rechten voorbehouden
schrever,noël,wim,fotograaf,portret,pasfoto,repro,communiefoto,geboorte,huwelijk,fotostudio,reclamebureau,publi,uitgeverij,Eig
enbegeer,uitg.,krant,gazet,gazette,kleur,koleuren,eigenbeheer,begeerte,Muur,ronde,vlaanderen,omloop,wielerboeken,monumenten,hospitaal,louis,bert,
poëzie,Geraardsbergen,gerartsbergen,studio,Schrever,publiciteit,infobrochures,publiciteitsfolders,affiches,webdesign,beursstands,bedrijfskalenders,newsl
etters,naamkaarten,grootfotmaatprints,wenskaarten,kunstboeken,mailings,modefoto,geboortekaart,huwelijksfoto,reportage,modesessie,Grammont,Muur
multicultureel,dalailama,dalai,lama,zen,boeddhisme,zenboeddhisme,integratie,mededogen,gassho